Darovna kartica

* SAMO U FIZIČKIM TRGOVINAMA

Budući da znamo kako je teško pronaći odgovarajuću veličinu, boju pa čak i odjevni predmet...osmislili smo jednostavan način odabira pravog poklona u svakom trenutku. Prodajemo darovne kartice s različitim novčanim iznosima u sljedećim zemljama:

BELGIJA, BUGARSKA, HRVATSKA, SALVADOR, ŠPANJOLSKA, FRANCUSKA, MAĐARSKA, IRSKA, ITALIJA, MAROKO, MEKSIKO, NIZOZEMSKA, POLJSKA, PORTUGAL, UJEDINJENO KRALJEVSTVO, ČEŠKA REPUBLIKA, RUSIJA I TURSKA.

UVJETI KORIŠTENJA

Darovne kartice mogu se koristiti za kupnju bilo kojeg artikla na rasprodaji u Pull&Bear trgovinama u zemljama u kojima je kartica kupljena i ne mogu se koristiti za online kupnje. Darovne kartice mogu se kupiti bilo kojim načinom plaćanja prihvaćenim u trgovinama zemalja koje ih izdaju.

Darovne kartice vrijede do datuma navedenog na kartici ili računu i mogu se koristiti neograničen broj puta do tog datuma odnosno sve do potrošnje njihovog iznosa.

Ukoliko je ukupan iznos kupnje veći od salda na darovnoj kartici, razlika se može platiti u gotovini ili bilo kojim drugim načinom plaćanja prihvaćenim u trgovini gdje je kupnja izvršena.

Osim ukoliko nije navedeno drugačije u uvjetima darovne kartice u određenoj zemlji, svi proizvodi kupljeni darovnim karticama podliježu istoj politici povrata i zamjene kao bilo koji drugi artikl u prodaji u toj istoj zemlji. Tamo gdje je to primjenjivo, povrat novca za vraćene artikle vrši se uvećanjem istovjetnog iznosa na darovnoj kartici. U slučaju da je kartica istekla ili da na njoj nema salda tijekom povrata određenog artikla, iznos vraćenog artikla isplatit će se na novoj kartici s odgovarajućim saldom. Alternativno, ukoliko sustav nije osposobljen u vašoj zemlji, iznos će se vratiti na način na koji to odabere vlasnik kartice.

Saldo darovne kartice predstavlja razliku između salda prije kupnje i vrijednosti kupljenog artikla. Ukoliko je to navedeno u uvjetima korištenja darovne kartice u dotičnoj zemlji, saldo darovne kartice naveden je na računu koji se izdaje svaki put nakon korištenja kartice.

Darovne kartice predstavljaju instrumente na donositelja te su njihovi vlasnici isključivo odgovorni za njihovo korištenje. Pull&Bear ne zamjenjuje izgubljene, ukradene, zametnute i oštećene kartice.

Darovne kartice izdaju i neovisno obrađuju tvrtke koje u svom vlasništvu posjeduju Pull&Bear trgovine u svakoj zemlji.

Uvjeti korištenja darovne kartice mogu varirati od zemlje do zemlje. Pročitajte uvjete korištenja u vašoj zemlji dostupne u trgovinama ili prilikom kupnje darovne kartice.

Izmjene

* SAMO U FIZIČKIM TRGOVINAMA

Pull&Bear vrši na zahtjev kupca sitnije prepravke na sezonskim odjevnim predmetima i to u obliku usluge koja se naplaćuje. Cjenovnik se nalazi u trgovinama. Ukoliko je odjevni predmet kupljen na našoj mrežnoj stranici, a želite na njemu nešto prepraviti, morate otići u fizičku trgovinu.

Održavanje odjeće

Što mogu učiniti da moja odjeća dugo ostane kao nova? Trebam li odnijeti odjevni predmet na kemijsko čišćenje? Na kolikoj temperaturi trebam peglati majice? Nauči tumačiti etikete i simbole kako bi vaša odjeća uvijek sjajno izgledala dok je nosite.

SIMBOLI

Nauči tumačiti simbole o pranju odjeće na etiketi i uvijek slijedite upute sastavljene od strane stručnjaka koji su vršili laboratorijska ispitivanja kako bi osigurali kvalitetu vaše odjeće.

PRANJE

 

Prati u perilici. Ne prekoračivati navedenu temperaturu.

 

Ručno pranje. Ne prekoračivati 40 stupnjeva.

     

Ručno ili strojno pranje uz korištenje kratkog ciklusa okretanja. Uvijek prati na navedenoj temperaturi.

 

Kemijsko čišćenje. Zabranjeno prati u vodi.

IZBIJELJIVAČI

 

Dopušteno korištenje izbjeljivača.

 

Nije dopušteno korištenje izbjeljivača.

GLAČANJE

 

Odjeća koja nije otporna na glačanje.

  110º/230ºF     150º/302ºF     200º/392ºF  

Odjeća koja se može glačati na navednoj temperaturi.

KEMIJSKO ČIŠĆENJE

 

Koristiti bilo koju vrstu otapala.

 

Koristiti isključivo mineralne proizvode.

 

Čistiti perkloretilenom.

 

Odjeća koja se ne može prati i zahtjeva profesionalno čišćenje.

SUŠENJE

 

Objesiti odjeću na uže ili vješalicu vani ili u kući bez cijeđenja ili protresanja.

 

Položiti odjeću na ravnu površinu i pustiti da se suši.

 

Može se koristiti sušilica na umjerenoj temperaturi.

 

Ne može se koristiti sušilica.

PRAKTIČNI SAVJETI

Trebam li prati odjevni predmet?

Ukoliko odjevni predmet nije prljav, ponekad će biti dovoljno samo ga prozračiti ili iščetkati. Time štedite energiju i vaša će odjeća duže trajati.

Deterdženti

Korištenje deterdženata s ekološkim oznakama pomaže u očuvanju okoliša. Pokušajte ne koristiti više deterdženta nego li je to preporučeno na pakiranju. Korištenje većih količina deterdženta može stvoriti mrlje na odjeći i probleme na koži.

Omekšivači

Omekšivač je nepotreban i jako je štetan za okoliš.

Izbjeljivači

Koristiti izbjeljivač u hladnoj vodi najviše jedan sat. Ne koristiti željezne, brončane ili čelične posude.

Ručno pranje

Prije ubacivanja odjeće, obavezno otopiti deterdžent u vodi. U prvih nekoliko pranja odvojite novu odjeću jer može puštati boju.

Perilica rublja

Koristi samo punu perilicu. Za manje količine robe, preporuča se program za uštedu energije predviđen na većini modernih perilica. Provjerite i ispraznite džepove.

Temperatura perilice za rublje

Uvijek poštivati navedene temperature za pranje u perilicama. Šarena roba koju treba prati na 60 stupnjeva može se prati i na 40 stupnjeva ili ručno. Nije uvijek najbolje prati na niskim temperaturama.

Sušenje

Preporuča se korištenje centrifuge prije sušenja robe. Robu je najbolje sušiti vani. Međutim, robu ne treba izlagati direktno na sunce kako ne bi izblijedila.

Glačanje

Razdijeliti odjeću prema temperaturi glačanja navedenoj na etiketi i započeti s peglanjem one odjeće koja zahtjeva najnižu temperaturu. Bolje da je odjeća malo vlažna prilikom glačanja. Nakon završetka, koristiti vlažnu krpu za uklanjanje eventualnih ostataka prije nego li se glačalo ohladi.

Recikliranje odjeće

Donirajte odjeću koju više ne nosiste organizacijama koje daruju odjeću potrebitima. To će produljiti vijek trajanja vaše odjeće.

Denim

Denim duguje svoju boju posebnoj tehnici bojanja te stoga može ispuštati sitne pigmente tijekom pranja. Traperice treba izvrnuti prije pranja kako ne bi izblijedile odnosno kako se ne bi formirale bijele mrlje na pregibima.

Odjeća punjena perjem

Ubacite teniske loptice u perilicu za ravnomjernu raspodjelu ispune.

Teški i pleteni odjevni predmeti

Teške i pletene odjevne predmete treba zamotati u ručnik i sušiti na ravoj površini kako ne bi izgubili oblik.

Vodootporna odjeća

Vodootporna odjeća može se sušiti cijeđenjem. Ukoliko se pere u perilici, treba to činiti na jako niskoj temperaturi.

TKANINE

Vuna

Skuplja se pri pranju na jako visokoj temperaturi i gubi oblik ako se objesi prilikom sušenja. Dobar je toplinski izolator. Može se stisnuti i požutjeti.

Pamuk

Skuplja se pri pranju na jako visokoj temperaturi. Podnosi glačanje i ako je šaren, treba ga prati odvojeno prvi put. Hladi, savitljiv je i iznimno otporan. Lako se gužva.

Lan

Uvijek se mora prati ručno pri niskoj temperaturi i bez centrifugiranja. Podnosi glačanje. Hladi, ugodan je na dodir i ne prlja se brzo.

Svila

Ne prati na visokim temperaturama i ne centrifugirati. Glačati bez pare i na niskoj temperaturi. Izdržljiva je, lagana, ugodna na dodir i postojanih boja. Osjetljiva je. Za tvrdokorne mrlje potrebna je profesionalna njega.

Acetatna svila, umjetna svila ili viskoza

Ne smiju se uvrtati kako ne bi izgubili oblik. Svilenkasti na dodir i postojanih boja. Nisko otporni ako se smoče, lako zapaljivi i skloni statičkom elektricitetu.

Poliester i najlon

Osjetljivi na toplinu, moraju se prati u mlakoj vodi i glačati na niskim temperaturama bez pare. Iznimno otporni, ne gužvaju se, postojanih boja. Lako zapaljivi i skloni statičkom elektricitetu.

Održavanje obuće

TKANINE

     

Čistiti krpom. Prati hladnom vodom i neutralnim sapunom i izbjegavati močenje cipele. Savjet: Koristiti odstranjivač mrlja za odjeću.

JELENJA KOŽA / NUBUK

         

Koristiti sprej za zaštitu kako bi se izbjegle mrlje. Ne koristiti kreme jer će se, u protivnom, oštetiti gornji sloj kože. Savjet: Nanijeti sprej za zaštitu od prašine (repellent for mops).

BRUŠENA KOŽA / KOŽA STARINSKOG IZGLEDA

   

Ukloniti mrlje komadićem vate na koju ste nanijeli mlijeko ili ocat i zatim obrisati suhom krpom. Savjet: Glancati i istrljati kako bi se vratio izvorni sjaj.

NAPA KOŽA / PULL-UP AKOŽA PREMAZANA VOSKOM/ULJEM / TELEĆI BOKS

         

Ukloniti prašinu suhom pamučnom krpom i ispolirati. Može se koristiti bezbojna krema ili krema iste boje kao i koža. Savjet: Istrljati mekanom spužvom na koju ste nanijeli bezbojnu prirodnu kremu.

NAMAŠĆENA KOŽA

     

Iščetkati i namazati mašću za cipele. Savjet: Koristiti konjsku mast ili prirodni vosak.

KOŽA

         

Ukloniti prašinu suhom pamučnom krpom i ispolirati. Može se koristiti bezbojna krema ili krema iste boje kao i koža. Savjet: U slučaju tvrdokornih mrlja, istrljati navlaženom krpom na koju ste nanijeli neutralni sapun.

REKTIFICIRANA KOŽA

       

Brisati vlažnom krpom za uklanjanje površinskih mrlja. Savjet: U slučaju tvrdokornih mrlja, koristiti bijelu regenerativnu kremu bilo koje marke.

SINTETIČKI MATERIJAL

     

Brisati vlažnom krpom za uklanjanje površinskih mrlja. Savjet: Ostaviti da se suši na sobnoj temperaturi.

ZNAČENJA SLIKA

 

Ne umakati u vodu.

 

Ne prati u vodi.

 

Prati u hladnoj vodi.

 

Sušiti na sobnoj temperaturi.

 

Brisati vlažnom krpom.

 

Koristiti mekanu četku.

 

Koristiti vosak.

 

Nanijeti sprej za zaštitu od prašine.